Vocal Masterclass

 
Vocal Masterclass

  Već sedmu godinu za redom u organizaciji Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku biti će održan Vocal masterclass posvećen Majdi Radić.

  Ovogodišnji Masteclass trajat će od 20. do 28 kolovoza, kada će svi polaznici upriličiti završni koncert opernih arija i dueta u HNK u Šibeniku.

  Voditeljica Masterclassa ove će godine biti primadona Olivera Miljaković.

  Herbert von Karajan, Karl Böhm, Josef Krips, Carlo Maria Giulini, Carlos Kleiber, Lorin Maazel - samo su neki od vrhunskih dirigenata koji su na opernim pozornicama i u koncertnim dvoranama znali cijeniti visoku kulturu pjevanja Olivere Miljaković. Ne postoji ni jedan čuveni glazbeni festival na svijetu, uključujući i Bayreuth, ni jedna renomirana operna kuća, koja nije svjedočila majstorstvu ove profilirane umjetnice. Kao glazbeni pedagog, Olivera Miljaković prenosi svoja dragocjena iskustva na brojne generacije pjevačica i pjevača.

   

  Olivera Miljaković, sopranistica, rođena je u Beogradu. Debitirala je u Bečkoj državnoj operi 1963. godine da bi potom ostvarila svjetsku karijeru. Već šezdesetih i sedamdesetih godina, nakon maestralnih opernih kreacija, snimila je i filmove ; Carmen (Mercedes), Cosi fan tute (Despina), Fidelio (Marzelline), Ariadna iz Naxosa (Echo)… a kasnije, devedesetih, i Kavalira s ružom (Marianne)…