Šime Bubica

 
Šime Bubica

  2000. godine odlazi u Zagreb, počinje se samostalno baviti glazbom, te kao šansonijer i kantautor  nastupa na brojnim domaćim festivalima (Večeri dalmatinske šansone, Međunarodni festival šansone – Chansonfest Zagreb, Melodije hrvatskog juga, Knin fest, Festival humora Korčula...), gdje je više puta i nagrađivan.

  Iste godine upisuje studij glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, u zadnjoj klasi dramske umjetnice prof. Neve Rošić (Tonka Lonze i Zlatka Crnkovića), na kojoj je diplomirao 2005. g. Već na trećoj godini akademije, dobio je ponudu za rad na predstavi TOP u režiji Roberta Raponje.

  Odmah po završetku akademije ušao je u stalni glumački angažman gradskog kazališta Žar Ptica iz Zagreba (u kojem je što kao honorarac, što kao stalni član odigrao niz predstava). Nakon četiri godine, odlučuje se za samostalnu glumačku i glazbenu karijeru. Član je Hrvatskog društva dramskih umjetnika i Hrvatske glazbene unije. 2009. godine upisuje postdiplomski studij organizacije i menadžmenta, pri Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

  Od tog vremena, radi na poslovima organizacije i marketinga u ''Scardoni '', jednoj od najuglednijih producentskih kuća u Hrvatskoj.Povremeno, u kulturnim domovima i školama, igra monodramu Samuela Becketta Posljednja Krappova vrpca i solistički glazbeno-scenski kolaž ''Geste i grimase''. 2015. izlazi njegov prvi solistički glazbeni album "Tko si" na kojem surađuje s našim poznatim glazbenicima poput Arsena Dedića, Nenada Ninčevića, Renate Sabljak,Špire Guberine,Mladena Grdovića,klape Maslina i brojnih drugih, a sve to u izdanju diskografske kuće Scardona iz Zagreba.

  Od 2. ožujka 2015. je u stalnom angažmanu HNK u Šibeniku.

  Šime Bubica rođen je u Šibeniku 1980.godine, gdje uz osnovnu i srednju školu pohađa glazbenu školu smjer klavir, a privatno pohađa satove gitare. Pred kraj i još jedno vrijeme nakon završetka srednje škole, radi  kao spiker i voditelj na Radio Ritmu u Šibeniku, a u isto vrijeme osniva i pjeva u tada najmlađoj i više puta nagrađivanoj klapi Teuta.

   

  E-mail: bubicasime@gmail.com