Arsenov feral

 
Arsenov feral

  27. siječnja 2021. u 20 sati

  Arsenov feral

  "O tebi su riči"

  Posveta šibeniskim autorima

  Povodom obilježavanja 151. godine HNK u Šibeniku
   
  U novoj glazbeno-scenskoj sezoni za Vas smo pripremili novi nastavak Vašeg omiljenog formata kabarea na glavnoj pozornici kazališta posvećenu šibenskim autorima. Samo za Vas, u „Arsenovom feralu“ nastupat će naši glumci Oriana Kunčić, Jakov Bilić, Franka Klarić, Ana Perković i Šime Bubica. Od glazbenika nastupaju Ante Stošić i trio Bagatin - Nino Nimac, Toni Lučev i Ivana Bulat.
   

  Poezija, glazba i kazaliste bile su umjetnicke koordinate nesumnjivo najznacajnijeg hrvatskog kantautora, jednog od najboljih pjesnika naseg jezika i skladatelja cija se kompozicije nadzivjele scensko­ izvedbena djela za koja su pisane. Nije, dakle, bilo nista prirodnije nego u rodnom gradu Arsena Dedica i u kazalistu u kojem je bio i autor i izvodac i publika, pokrenuti poetsko-glazbene veceri nazvane ,,Arsenov feral" i to puno prije nego se vrli, novi svijet pokazao u svom losem izdanju.

  Uzeti Arsena kao orijentir znacilo je, medutim, mogucnost snalazenja i u okolnostima u kojima je kultura ostala bez najvaznijeg
  - bez neposrednog kontakta s publikom. Tako se ,,Arsenov feral" pokazao i kao format u kojem je HNK Sibenik mogao djelovati bez obzira no pandemijska ogranicenja, nudeci sadrzaj koji je jednako prikladan izvedbama uzivo i preko internetskih platformi.
  Ujedno, svi su ti nasi, tocnije ,,Arsenovi ferali", bili putokaz za 

  istrazivanje i njegova i rada drugih pjesnika i pjesnikinja i svih dimenzija sjedinjavanja teatra, poezije i glazbe, ali tako do ostane istaknuto ono sto mora biti najvaznije kada se cijeli jedan program posvecuje velikom pjesniku.

  Zamisljen u pocetku kao jedan od popratnih programa u produkciji HNK Sibenik, ,,Arsenov feral" se pokazao kao vrijedan i prepoznatljiv sadrzaj sibenskog kazalista. I to je, ma kako moglo zvucati, zasluga Arsena Dedica: kada se u umjetnosti oslanjate no najvece, onda ogranicenja ne vrijede a mogucnosti postaju beskrajne, a sve sto treba uciniti je prepustiti se njegovom naslijedu kojem je ,,Arsenov feral" posveta sto traje i mijenja se.