Vla vla vlajland

Kazalište Moruzgva
Autor: Ivan Leo Lemo
Redatelj: Ivan Leo Lemo
Travanj

21

2021 20:00h
  PRODUKCIJA::

Koreograf: Leo Mujić
Skladatelj: Zvonimir Dusper Dus
Scenograf: Kristijan Popović
Kostimografkinja: Martina Ptičar
Violinist: Bruno Urlić
Fotografkinja za plakat i programsku: Jelena Balić
Fotografkinja fotografija iz predstave: Vladimira Spindler
Grafički oblikovatelj: Damjan Uzelac

Trajanje predstave: 75 minuta

  IGRAJU:

Vlajna: Ecija Ojdanić

... U Vla Vla Vlajland cabaretu jedna arhe/stereo tipična Vlajna hajdučki se hrva protiv nekoliko predrasuda uzidanih u nju pogrešnim odgojem, patrijarhalnom (ne)kulturom, nacionalističkom pristupu povijesti i sličnim nastrano nasilnim tradicionalnim i novokomponiranim naivnostima. U tom ratu protiv same sebe i svijeta čije sablje sijeku sve što strši, moja se Vlajna zdravim razumom i ljubavlju uzdiže iz mentalitetskog kamenjara i uspijeva postići emancipaciju.

I Ecija, moja višedesetljetna muza, i ja podrijetlom smo Vlaji iz Dalmatinske zagore pa smo ovaj kolerično melodramatični dramsko kabaretski mono maraton otrčali kozjim stazama vlaškog dijalekta. Golim smo jezicima krčili drače, nabadali smo tabane na grube augmentative, proklizavali smo niz strme litice jezičnog krajobraza koji je krški okrutan, ali i pitoreskno očaravajuć. Kakav je, da je, naš je. Nadam se da ni vlaški mentalitet, niti vlaški jezik nismo zlouporabili, već da smo ga utkali u psihoterapijsku seansu koja i nama i našem napaćenom narodu daje priliku za iscjeljujući smijeh.
Nek nam koplja dobrih namjera pogode alku vašeg srca usridu!
Hvala vam, draga publiko, što u ovim vremenima socijalne distance svojim dolaskom na našu predstavu podržavate jedno nezavisno kazalište, ali i Kazalište kao takvo.”


Ivan Leo Lemo

 


  TERMINI ODRŽAVANJA:
  21.04.2021, 20:00h

  22.04.2021, 20:00h

SAMO SLOBODNA PRODAJA