Što čekamo

HNK Split
Autor: Marija Dukić
Redatelj: Marica Grgurinović
Što čekamo
  PRODUKCIJA::

Kostimografkinja - Miranda Vidović

Autori videa - Dan Oki, Velimir Ujević, Ivan Jamić i Marin Renić

Stručni suradnik sociolog - Zvonimir Parać

Inspicijentica - Sonja Dvornik

  IGRAJU:

Aleksandra (Leksi), sestra  Ana Marija Veselčić
Robert (Robi), brat  Luka Čerjan
Jelena, majka Andrea Mladinić
Jure, majčin partner Vicko Bilandžić

Što čekamo? predstava je rađena u formi interaktivnog forum-teatra, a primarno se obraća polaznicima završnih razreda srednjih škola i njihovim roditeljima. 

Što se događa kad sin želi odabrati "žensko", a kćer "muško" zanimanje? I kakve veze sa svim time ima uloga (nepostojećeg) oca u formativnim godinama? To su neke od tema kojima ova drama prodire u srž muško-ženskih odnosa i nametnutih predrasuda o njima. Ona ne nudi rješenja, ali se dramski vještim zapletom snažno bori za razumijevanje različitih odabira i ravnopravnost spolova. Produkcija Što čekamo? izravno stimulira kritičko preispitivanje rodnih stereotipa snažno prisutnih i u hrvatskom suvremenom društvu.

Sastavni dio predstave svojevrsni je forum u kojem nakon završne replike komada srednjoškolci u publici nude svoja rješenja dilema koje muče likove komada. Naime, po riječima autorice Marije Dukić: „Što čekamo? nije zamišljena kao aranžirano rješenje na srebrnom pladnju. Luksuz potpune dorečenosti i serviranog kraja sebi može dozvoliti onaj tko se bavi jednim pitanjem - a ovaj tekst sadrži razgranato stablo pitanja.“

Predstava je nastala kao dio projekta Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena: usklađivanje profesionalnog i obiteljskog života  sufinanciranog u sklopu programa Europske komisije Rights, Equality and Citizenship - Prava, jednakost, građanstvo. Nositeljica projekta je Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova.

 

 

 

  TERMINI ODRŽAVANJA:
Trenutno nema definiranih termina održavanja!
SAMO SLOBODNA PRODAJA