SPLITSKI GITARISTIČKI KVARTET

Autor:
Redatelj:
Travanj

12

2017 20:00h
  PRODUKCIJA::
  IGRAJU:

Splitski gitaristički kvartet je osnovan 2010. godine sa težnjom obogaćivanja hrvatske i splitske gitarističke scene. Kvartet čine nagrađivani splitski gitaristi, bivši učenici i studenti splitskih glazbenih škola i Umjetničke akademije: Kajo Milišić, Josip Dragnić, Goran Cetinić Koća i Martin Andrijašević.

 

Kvartet je za vrijeme kontinuiranog višegodišnjeg djelovanja održao brojne koncerte diljem Hrvatske, a o umijeću muziciranja ovog komornog sastava imala se priliku uvjeriti i inozemna publika u travnju 2015. godine kada je Kvartet, predstavljajući Hrvatsku, nastupio na Međunarodnom gitarističkom festivalu u Augsburgu (Njemačka) i u sklopu ciklusa koncerata Musique des Nations u Luksemburgu. Nakon iznimno uspješnog koncerta u Luksemburgu usljedio je poziv za nastup u oviru prestižnog ciklusa koncerata klasične glazbe „Les concerts du Foyer Europeen“ u Luksemburgu, gdje je Kvartet održao koncert u siječnju 2017. godine.

Za koncert održan u srpnju 2015. u okviru festivala Makarsko kulturno ljeto Kvartet je nagrađen „Osmijehom Biokova“ za najbolji koncert klasične glazbe, a u listopadu 2016. godine Kvartetu je pd strane Hrvatske glazbene unije i Grada Splita dodjeljena nagrada „Zlatni akvarel“ za izniman doprinos glazbenoj sceni grada Splita.

Izvedbe Splitskog gitarističkog kvarteta su više puta emitirane u radijskom eteru u programu Hrvatskog radija Prvi program, Treći program i Glas Hrvatske te u emisijama Hrvatskog radija - Radio Split. Na programu Kvarteta se uz obrade i djela originalno napisana za ovu vrst sastava, redovito nalaze i skladbe domaćih autora, što je u skladu sa težnjom članova Kvarteta da podrže hrvatsko glazbeno stvaralaštvo.

  TERMINI ODRŽAVANJA:
  12.04.2017, 20:00h