TRAŽI SE NOVI SUPRUG

Gradsko Satiričko kazalište Kerempuh
Autor: Miro Gavran
Redatelj: Željko Königsknecht
Svibanj

09

2023 20:00h
TRAŽI SE NOVI SUPRUG
  PRODUKCIJA::

Dramaturg: Željko Königsknecht
Kostimografkinja: Tanja Rodd
Scenografkinja: Nina Mia Čikeš
Autor glazbe: Mario Mirković
Oblikovateljica svjetla: Vesna Kolarec
Asistent režije: Zvonko Benić
Umjetnički savjetnik: Zoran Mužić

Oblikovanje vizualnih komunikacija: Love, Ana studio i Dario Dević
Fotografkinja: Maja Kljajić

 

  IGRAJU:

Anita Matić Delić
Damir Poljičak
Željko Königsknecht

˝Traži se novi suprug˝ neobični je spoj komedije karaktera i komedije situacije te pruža brojne mogućnosti glumcima za stvaranje atraktivnih likova. Središnji je lik udovica koja odluči pomoću tarot karata i novinskog oglasa pronaći novog muža koji bi trebao zadovoljiti idealne, dakle, nemoguće kriterije. 

Istodobno, njezin prvi susjed, usamljeni neženja, odlučuje se napokon oženiti. Da bi osvojio njezino srce dosjeti se zamoliti za pomoć prijatelja iz djetinjstva, kojega nagovori da se javi na oglas i odglumi nekoliko prosaca koji će biti jedan gori od drugog. Miro Gavran u ovom djelu s izrazitim simpatijama oslikava prepoznatljive junake naše svakodnevice koji nastoje ostvariti svoje snove i ambicije.

Miro Gavran, jedini živući dramatičar u Europi koji ima kazališni festival posvećen isključivo njegovim dramama, u ovom djelu s izrazitim simpatijama oslikava prepoznatljive junake naše svakodnevice koji nastoje ostvariti svoje snove i ambicije. Duhoviti dijalozi i dinamičan zaplet bogat brojnim obratima razlog su zbog kojeg je ova komedija odigrana preko 100 puta, u Zagrebu i Hrvatskoj. Isto tako, izvedena je u Slovačkoj, Njemačkoj, Sloveniji, Bugarskoj i drugim zemljama te se svugdje afirmirala kao istinski teatarski hit.

 

Trajanje: 105 min


  TERMINI ODRŽAVANJA:
  09.05.2023, 20:00h