PREDSJEDNICI&CA

Satiričko kazalište Kerempuh i FIJI grupa
Autor: Tarik Filipović i Boris Svrtan
Redatelj: Tarik Filipović
Travanj

25

2022 20:00h
PREDSJEDNICI&CA
  PRODUKCIJA::

Scenograf: Damir Medvešek

Kostimografkinja: Vedrana Rapić

Autor glazbe: Milorad Stranić

Oblikovatelj svjetla: Aleksandar Mondecar

Oblikovatelj zvuka: Damir Ključarić

Koreografkinja: Larisa Lipovac

  IGRAJU:

Franjo Tuđman – Tarik Filipović

Stjepan Mesić – Hrvoje Kečkeš

Kolinda Grabar - Kitarović – Ornela Vištica

Ivo Josipović – Siniša Miletić

Josip Broz Tito – Boris Svrtan

 

*Nepozvani gost – Dominik Milanović / Mladen Pilić

Građanski stan. Večera za 5 uglednih gostiju. Pozivnicu su dobili ”bivši” – i to na poziv ”bivše”!

Predsjednici&ca iznimno je aktualna i britka komedija nastala prema tekstu Borisa Svrtana i Tarika Filipovića, a u režiji potonjeg Kerempuhovog mlađahnog veterana. Predsjednica i predsjednici okupljeni na večeri nude gledateljima manje ili više nutricionistički harmonizirane i bogate okuse, idealan omjer između slatkog, gorkog, ljutog i kiselog, a toplo je preporučamo gledateljima koje muči neutaživa glad, kao i onima koji su siti svega. I neće vam teško pasti na želudac, a ako i padne, imajte na umu da su državni poglavari žilavi momci, čak i kad su cure pa se duže žvakanje podrazumijeva.

Pritom, spoj intrigantnih, pa i kontradiktornih i dramski potentnih državničkih osobnosti otvara pitanja koja često sami sebi postavljamo pred malim ekranima i dnevnim novinama. Vjerujemo li u bolje sutra ili je pak preciznije reći – “malo sutra”? Mogu li bivši hrvatski predsjednici, živi ili ”oni drugi” spasiti našu zemlju? Ciničniji će reći da ne mogu pomoći ni budući, a još manje bivši. Mogu li oni, unatoč različitim političkim stremljenjima, ujedinjeni stremiti prema jednom zajedničkom cilju? Mogu li nam, dakle, oni koji su dijelom prošlosti pomoći u tkanju bolje budućnosti? Premda se radi o pitanjima na koja nemamo odgovore, kazalište nam otvara prostor za maštu ispunjenu gorkastim i ciničnim notama, upravo onakvima kakvima obiluje ova nemoguća predsjednička večera.

Satirički element Predsjednika&ce ističe mnoge apsurdnosti našeg društva, podsjeća na prošlost i sadašnjost te upozorava na neizvjesnu budućnost. Ali jedno je izvjesno – ako ste ikada poželjeli nekome od naših poglavara pokazati zube, učinite to u Kerempuhu iskrenim smijehom i širokim osmijehom.

 

 

Trajanje: 90 minuta

 


  TERMINI ODRŽAVANJA:
  25.04.2022, 20:00h