POSLJEDNJA FREUDOVA SEANSA

Gavella
Autor: Mark St. Germain
Redatelj: Marko Torjanac
Travanj

03

2017 20:00h
POSLJEDNJA FREUDOVA SEANSA
  PRODUKCIJA::

Prijevod, scenografija i režija: Marko Torjanac
Kostimografija: Đurđa Janeš
Izbor glazbe: Milorad Stranić
Oblikovanje svjetla i zvuka: Damir Rončević

  IGRAJU:

Sigmund Freud: Marko Torjanac
C. S. Lewis: Franjo Dijak

Godina je 1939. Europa je na samom početku drugog svjetskog rata, a mi svjedočimo neobičnom susretu oca psihoanalize Sigmunda Freuda i uskoro svjetski poznatog pisca "Kronika iz Narnije" Clive Staples Lewisa.

U neminovnom sukobu dva velika uma i svjetonazora, Freud zastupa poziciju znanosti dok je Lewis nepokolebljiv u svojoj vjeri. Dok svijet klizi u kaos nastoje se pronaći odgovori na velika pitanja: Postoji li Bog? Ako postoji, zašto dopušta patnju, bolesti, ratove...? Zbog čega postoji zlo, ako je dobro ono što je ispravno? Jesu li naši životi samo reakcija na naše primarne odnose s roditeljima ili pak postoji istina koja je veća od onoga što možemo pojmiti? Jesu li nam možda odgovori na dohvat ruke i što nam oni donose...?I na koncu - što nas određuje kao ljude?Germainova drama 'Posljednja Freudova seansa' intrigantno balansira kompleksnost teme s humorom i ljudskošću kroz osobne priče i sudbine ovih jedinstvenih povijesnih lica čije je mišljenje i djelovanje uvelike oblikovalo današnji svijet.
Mark St. Germain je višestruko nagrađivani američki dramski pisac poznat po dramama povijesne fikcije kakva je i Posljednja Freudova seansa, jedna od najdugovječnijih predstava na newyorškim pozornicama koja je 2011. dobila nagradu Off Broadway Alliancea kao najbolja predstava, a koja se s prekidima izvodi od 2009. sve do danas. 
St. Germain je za svoj spisateljski rad dobio i brojne druge prestižne nagrade poput Outer Critics Circle Award, Lucille Lortel Award, nagrade Time Magazina Year's Ten Best, nagrade Joe A. Callaway, nagrade New Voices In American Theatre i druge. 
Osim kazališnih drama "Camping With Henry And Tom", "Out of Gas On Lover’s Leap", "Forgiving Typhoid Mary", "Johnny Pye and the Fool-Killer", "Jack’s Holiday i Stand By Your Man", scenarist je brojnih serija od Cosby Showa do serije Crime and Punishment, režirao je dokumentarni film My dog, a okušao se i kao pisac za djecu višestruko nagrađivanom knjigom Three Cups. Surađuje s brojnim kazalištima u kojima njegove drame nastaju u kazališnim radionicama, a od 2012. scena kazališta u Pittsfieldu nosi njegovo ime. 


  TERMINI ODRŽAVANJA:
  03.04.2017, 20:00h

SAMO SLOBODNA PRODAJA