MATILDA

HNK u Šibeniku
Autor: Marijana Nola/ Neno Belan
Redatelj: Nina Kleflin
Veljača

19

2017 12:30h
MATILDA
  PRODUKCIJA::
  IGRAJU:

Maja Kovač, Šime Bubica, Franka Klarić, Jakov Bilić, Nela Kocsis, Damir Lončar, Oriana Kunčić, Petra Mušić/ Kristina Cota, Frane Celić

Šibenska verzija mjuzikla Matilda oslanja se na isti predložak, međutim priča i karakteri prilagođeni su našoj sredini. Likovi su dobili nova imena i karakterne crte koje odgovaraju ljudima našeg podneblja.

Time je postignuta nova aluzivnost i komika karakteristična i svojstvena našem svjetonazoru. U centru priče je Matilda, posebna i iznimno nadarena djevojčica koji mnogi smatraju “čudom od djeteta“. Matilda to zaista i jest, ali Matildu ne čini jedinstvenom samo njena genijalnost, već i njena čista i neiskvarena plemenitost. Matilda nije samo glavni lik mjuzikla. Čitava priča promatrana je iz njene vizure i publici će se predočiti upravo onakav svijet kakvim ga ona doživljava. Matilda će nam predstaviti svoje ekscentrične roditelje, Đuru i Keku Bedaru, koji na žalost zanemaruju i nisu u stanju prepoznati njenu posebnost i genijalnost. Tu su i Matildini prijatelji; Kate, Mate i Latica koji dijele s njom školske probleme, muke i nepravde, osebujna knjižničarka koja je oduševljena Matildom i njenom neobičnom nadarenošću, zatim gospođa Mrga, rogobatna i zastrašujuća ravnateljica škole te učiteljica Dragić, utjelovljene plemenitosti i majčinske nježnosti. Glazba i songovi uokviruju i opisuju Matildino doživljavanje svijeta. Svaki lik ima svoj song koji ocrtava i zaokružuje njegov karakter, a kroz pjesmu su opisane i najupečatljivije situacije u kojima se Matilda i njeni prijatelji nalaze. Kada se likovi promatraju iz vizure šestogodišnjeg djeteta, sve njihove osobine, one pozitivne, a osobito one negativne postaju naglašene do krajnosti. Način na koji ova predstava kroz Matildine oči oslikava svijet navodi nas na razmišljanje i preispitivanje, jer ne postoji iskrenije i točnije vizure svijeta od one u očima djeteta.

  TERMINI ODRŽAVANJA:
  19.02.2017, 12:30h

  19.02.2017, 17:00h

PROGRAM PRETPLATESLOBODNA PRODAJA