KREDIT

HNK Zadar
Autor: Jordi Galceran
Redatelj: Nenni Delmestre
Listopad

10

2022 20:00h
KREDIT
  PRODUKCIJA::

Prijevod: Nenni Delmestre
Scenografija: Lina Vengoechea
Kostimografija: Lina Vengoechea
Oblikovanje svjetla: Branimir Bokan
Inspicijent: Mimi Zadarski
Fotograf predstave: Željko Karavida K&K

  IGRAJU:

Davor Jureško - Antonio
Alen Liverić - menadžer
Ivan Ivić – pijanist

Kredit je priča o klijentu kojemu je žurno potrebno dobiti novac od banke, ali situacija se zakomplicira kada mu menadžer poslovnice odbije omogućiti kredit zbog toga što ne ispunjava uvjete kreditiranja. Suočen s nemogućnošću ispunjenja svoje želje klijent započinje s prijetnjama mendžeru i postupno pretvara njegov život u pravu noćnu moru.

Uvjerljivost i sigurnost s kojom se klijent obraća menadžeru, te poznavanje određenih intimnih situacija iz života menadžera malo po malo dovodi do promjene odnosa i situacija dominiranja između dvaju muškaraca.

Tekst je prvi put postavljen 2013.g. u Barceloni, a prva je predstava igrala kontinurano 440 puta do 2018.g., obarajući sve rekorde gledanosti. Do danas je preveden na 8 jezika i postavljen u 10 država.

Autor teksta, Jordi Galceran u španjolskom teatru poznat pod nadimkom “kralj blagajne”, majstorski obrađuje naizgled svakodnevne teme koje pretvara u iznimno uzbudljive trilerske i komedijske situacije. Tekst Kredit je u Španjolskoj dobio prestižnu Nagradu Ceres.

Redateljica Nenni Delmestre, nakon velikih uspjeha s Galceranovim tekstovima “Gronholm metoda” i “Burundanga”, koje je postavila u Sloveniji i Italiji, po treći put prihvaća se postavljanja ovog omiljenog pisca s glumcima zadarskog HNK, Davorom Jureškom i Alenom Liverićem.


  TERMINI ODRŽAVANJA:
  10.10.2022, 20:00h