Glazba kroz stilove

Autor:
Redatelj:
Siječanj

25

2018 20:00h
Glazba kroz stilove
  PRODUKCIJA::
  IGRAJU:

Adela Golac Rilović - sopran

Adela Golac-Rilović rođena je u Zagrebu. Na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji diplomirala je solo pjevanje 1997. u klasi profesorice Snježane Bujanović-Stanislav te magistrirala 2000. godine u klasi profesorice Dunje Vejzović. Debitirala je u Operi HNK u Splitu ulogom Euridice u operi Jacquesa Offenbacha Orfej u podzemlju 1999. godine. Članica Opere HNK u Zagrebu postala je 2001. godine a prvakinja Opere 2008. godine.

Gorana Bjondić Rusko - sopran

 rođena je u Slavonskom Brodu. Solo pjevanje je diplomirala 2008. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Snježane Bujanović Stanislav. Usavršavala se kod  nacionalnog prvaka Vitomira Marofa, Paola de Napolija, Silvie dalla Benette. Debitirala je 2005. u  riječkome Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca kao Despina u Mozartovoj operi Cosě fan tutte, a 2011. nastupila kao Paulina u Offenbachovoj opereti Pariški život. U Operi zagrebačkoga HNK ostvarila je niz uspješnih uloge u operama:  Constance u Razgovorima karmelićanki F. Poulenca, Genovieffa u Sestri Angelici i Nella u Gianniju Schicchiju G. Puccinija, Nanneta u Falstaffu G. Verdija, Blumenmädchen u Parsifalu R. Wagnera, Ofelija u Hamletu A.Thomasa, Adina u Ljubavnom napitku G.Donizettija, Zerlina u Don GiovannijuW. A. Mozarta, Sreća u Postolaru od Delfta B. Berse, Marica u Ivici i Marici E. Humperdincka, Musetta u Mimi F.Verričresa. U kazališnome igrokazu P. Lunda Vještica Hillary ide u operu nastupa kao Maria Bellacanta, i  kao Helene u djelu Hin und Züruck P. Hindemitha. U operi Hrvatskoga narodnog kazališta u Splitu nastupila je kao Musetta u Puccinijevoj  operi La Bohčme, a u Operi osječkoga HNK  nastupila  je kao Kraljica noći u Čarobnoj fruli W. A. Mozarta. Na otvorenju 59. Splitskog ljeta nastupila je u ulozi Jele u operi Povratak mornara F. von Suppéa. Kao koncertna pjevačica razvila je bogatu karijeru te je između ostalog surađivala sa Zagrebačkom filharmonijom i Ansamblom Cantus. Dobitnica je brojnih nagrada od kojih se ističu nagrada Hrvatskoga društva skladatelja na Tribini Darko Lukić te nagrada Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu Marijana Radev za sezonu 2012./13.

Darijan Ivezić - klavir

Mladi glazbenik širokih interesa, sve više je prisutan na hrvatskoj glazbenoj sceni. Na širokom području djelatnosti u kojima spaja klavir, dirigiranje i aranžerski rad, surađuje s najvećim hrvatskim orkestrima, istaknutim zborovima, raznolikim glazbenicima i dirigentima, te ostvaruje zapažene suradnje i nastupe u Zagrebu i šire. U rodnoj Novskoj stječe srednjoškolsko obrazovanje, maturiravši klavir (2007.), a potom i teoriju glazbu (2009.). Student je diplomskog studija dirigiranja u klasi red. prof. Uroša Lajovica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. U siječnju 2014. unutar diplomskog ispita ostvaruje nastup sa Zagrebačkom filharmonijom (djela Giuseppea Verdija i Edwarda Elgara) te s ansamblom Muzičke akademije i Akademije dramske umjetnosti gostuje na Akademiji Franz Liszt u Budimpešti (Priča o vojniku Igora Stravinskog). U Novskoj ostvaruje više zapaženih koncerata, a 2009. pokreće veliki humanitarni koncert “Molitva za Leonu” u kojem okuplja niz istaknutih glazbenika hrvatske glazbene scene. Godine 2010. uz kolege s ADU Franu Mariju Vranković i Luku Jerkovića realizira autorski projekt “DuLuM – KULTurni tulum” – koncert dobrodošlice brucošima tri umjetničke akademije, za koji prima Rektorovu nagradu. Kao asistent maestra Mladena Tarbuka krajem 2011. sudjeluje u međuakademskoj produkciji Carmen Georgesa Bizeta u KD Vatroslava Lisinskog i HNK-u u Rijeci, za koju prima Dekanovu nagradu. Krajem rujna 2012. bilježi debitantski nastup uz Varaždinski komorni orkestar u dvorani Hrvatskoga glazbenog zavoda u Zagrebu. Kao umjetnički voditelj i dirigent (uz Jasenku Ostojić) u prosincu 2012. sudjeluje u velikom obljetničkom koncertu “Zagrebački dječaci – 20 pjesama za 20 godina” u KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.
Asistent je dirigenta u Hrvatskom društvu Collegium pro arte (voditeljica: Jasenka Ostojić), u kojem radi sa zborovima Cappella Odak i Cappella Zinka, a asistent je i korepetitor i u zboru Zagrebački dječaci. Umjetnički je voditelj zbora Cappella Coda od rujna 2011. godine. Dolaskom u Zagreb intenzivira i aranžersku djelatnost te među ostalim započinje suradnju sa Zagrebačkom filharmonijom i Simfonijskim orkestrom HRT-a pod vodstvom Alana Bjelinskog i Tomislava Fačinija. Kao pijanist i umjetnički pratitelj radi s mnogim dirigentima, ansamblima i solistima, ponajviše pjevačima. Nakon Carmen, asistent je Mladena Tarbuka i dirigent u novoj međuakademskoj produkciji opere Slavuj Igora Stravinskog u KD Vatroslava Lisinskog u travnju 2013. U listopadu iste godine nastupa kao dirigent novoosnovanog ansambla Col legno na koncertu unutar “Ivana Bilić Marimba Week” u Samoboru, koji
održava svoj prvi koncert À la française u veljači 2014.

 


  TERMINI ODRŽAVANJA:
  25.01.2018, 20:00h