Dvoje

Dramska amaterska družina POU-a Vodice
Autor: Tena Štivičić
Redatelj: Zdravko Todorović
Studeni

20

2020 20:00h
  PRODUKCIJA::

Scenografija: Zdravko Todorović

Svjetlo, ton: Mario Petrović

  IGRAJU:

Anđela Fržop i Grgo Birin

ONA je dugo čekala tramvaj te večeri. A PADALA JE KIŠA… Naišao je ON s kišobranom, otpratio ju je doma i tako spasio… Počeli su živjeti zajedno, u ljubavi, sretno, kao jedno, sve dok se nisu  udvojili i pretvorili u paralelne svjetove, u dva toka svijesti koja vode u suprotne priče... Za sve je kriv izlog, u kojemu se stalno ogledala!

Da, sve se troši, sve prolazi, brzo otkucaju romantični sati. Protutnji večernji tramvaj, zacvili lira i najavi krizu u vezi. Sada  njih dvoje žive kao „bitanga i princeza“ : ONA, melankolična sanjarica, brzo se razočarala, jer Taj nije Taj! Čangrizava i nervozna, u kaosu, depresivna i paranoična, boji se rata, općeg raspada, zabrinuta je za sutra, jer žive od skromnih honorara, ne vjeruje u Bit će bolje… Život stvarno nije lak. J..o te, al je teško!... A kako je on znao s..t! ( U modi su i mladima stalno  na jeziku k-p-j riječi, kako je rekao S.M.K..) Dobacivala je ONA njemu pojas za spašavanje, pozivala na promjenu životnog stila, uzalud.

Jer ON, flegmatičan, nije se lako uzbuđivao, ravnodušno je furao po svom. Ma kakva reforma? ON bi se radije konzervirao! U nastupu je znao biti nagao i prgav. U k…c! Treba biti pozitivan! Ako je loše, dobro je! Nije savršeno, ali je OK! Zašto ona priziva apokalipsu i čemu strah od sutra? Nema sutra, ljubavi! Postoji samo danas! Grubo intiman ili nježno brutalan, znao ju je iznenaditi jagodama sa šlagom usred zime. ONA mu pripravi bakanalije od običnih tikvica, a on se najede ćevapa s kapulom. Osim toga, izabrao je „debilnu varijantu eskapizma“– naduva se s prijateljima! A koka je OK kad ju ona, istina rijetko, troši! Nesebično se branila  poznatim mehanizmima: smijehom, trčanjem, erotikom, tragala za hormonima sreće…


  TERMINI ODRŽAVANJA:
  20.11.2020, 20:00h

  01.01.1970, 01:00h

SAMO SLOBODNA PRODAJA