DNEVNIK JEDNOG KANTAUTORA

Autor:
Redatelj:
Ožujak

08

2021 20:00h
  PRODUKCIJA::
  IGRAJU:

Koncert za Dan žena

Aleksandar Saša Kabiljo - kantautor, pjevač, poeta i skladatelj rođen u Beogradu 1962. Od 1971. S obitelji živi u Splitu, a od 2000. živi i djeluje u Zagrebu. Bavio se lutkarstvom i pisanjem stihova. Također je djelovao kao spiker.   Prvi  njegov album „Plavi album“ objavljen je prošlog ljeta, a nedavno je izašao i drugi album „Sefardske romance“.

Od glazbe živi, a glazba ga je u zadnjih dvadeset godina vodila preko Splita, Zagreba, Pule i Zadra do Beograda, Sarajeva, Novog Sada, Osijeka, Maribora, Hvara… U svim tim gradovima je živio, stvarao i svirao, a u ljeto 2019. put ga je doveo u Šibenik.

Kad je došla karantena ostao je u Šibenku, gdje živi na Gorici. S Gorice mu je baka, iz poznate šibenske trgovačke obitelji Drutter. Njezin brat Albert Drutter bio je profesor u glazbenoj školi i glumac u šibenskom kazalištu. Saša se zapravo vratio kući, iako u Šibeniku nikad nije živio.

„Genetski sam vezan za ovaj grad, sad živim stotinjak metara od kuće u kojoj je rođena moja baka. No, bilo je suđeno da završim u Arsen-gradu, Arsen Dedić jedan je od deset najvećih kantautora na svijetu, on je za mene broj jedan, njegovim pjesmama sam najviše sklon“ –  konstatira Saša, koji nabrajajući uzore spominje i Balaševića, Cohena, Miladina Šobića, Johna Denvera, Fabrizia de Andrea, Ibricu Jusića,..


  TERMINI ODRŽAVANJA:
  08.03.2021, 20:00h