Davor Nekjak, bariton i Šime Buha, klavir

Autor:
Redatelj:
Veljača

19

2021 20:00h
  PRODUKCIJA::
  IGRAJU:

Davor Nekjak rođen je 11.08.1998  u Bitoli u Makedoniji. Svoje glazbeno školovanje započeo je kao klavirist, a u srednjoj školi se opredjeljuje za pjevanje. Trenutno je student četvrte godine na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu pod mentorstvom Vlatke Oršanić. 

Glazbena dostignuća i nagrade uključuju: ulogu dr. Bartolla u ansamblu Seventh-day Musical School “Sevillski brijač”, uloga Figara u operetti “Priležnici” u kazalištu Komedija, ulogu Pandolfa u operi “Cendrillon” u produkciji Muzičke akademije u Zagrebu, uloga Moralesa u operi ‘’Carmen’’ u HNK Zagreb, recital u Šibenskom HNK u sezoni 2019/2020, nastup na Varaždinskim Baroknim večerima sezona 2019,  nastupi sa Jazz Big Bandom Muzičke akademije pod vodstvom maestra Saše Nestorovića, suradnje sa dirigentima kao što su Marcello Mottadelli, Darijan Ivezic, brojni seminari sa poznatim profesorima i pjevačima među kojima su Reiner Trost, Olivera Miljaković, Krešimir Stražanac, Ivanka Ninova, recitali u Makedoniji kao i brojne prve nagrade na pjevačkim natjecanjima u Makedoniji i Hrvatskoj. 

Šime Buha rođen je 18. Svibnja 1999. godine u Šibeniku. Nakon sretne okolnosti posjedovanja klavira u kući, logičan potez je bio upisati glazbenu školu. Tako i biva, sa sedam godina upisuje glazbenu školu i to prvo pripremni razred nakon kojeg za godinu dana izlazi na audiciju za prvi razred osnovne glazbene škole i upisuje smjer klavir. Isprva je bio u klasi profesorice Jelene Karabuve, koja ga za par godina predaje u ruke profesorici Gordani Pavić, koja će s njime raditi do upisa na Muzičku akademiju Sveučilišta u Zagrebu, na kojoj je i sada, u klasi profesora Jakše Zlatara. Svoje osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje, praćeno Osnovnom školom Vodice i Gimnazijom Antuna Vrančića u Šibeniku, okrunio je natjecanjima poput regionalnih i državnih natjecanja HDGPP-a i međunarodnog natjecanja Daleki Akordi u Splitu, na kojima odnosi prve i druge nagrade. Koncertni život su mu činili brojni nastupi u šibenskoj Glazbenoj školi Ivana Lukačića, Gradskoj vijećnici, HNK Šibenik, Galerija sv. Krševana. Ali i pokoji nastup u Zagrebu, Vodicama, Zadru, Ljubljani, Sinju i, uzevši u obzir natjecanja i pobjedničke koncerte, u Kaštelima, Splitu i Dubrovniku.

 


  TERMINI ODRŽAVANJA:
  19.02.2021, 20:00h