In memoriam Ivo Livaković

In memoriam Ivo Livaković

Profesor Ivo Livaković, pisac i povjesničar, kroničar Šibenika, dugogodišnji ravnatelj šibenske Gimnazije preminuo je u srijedu 21. studenog 2018. godine u Šibeniku u 88. godini. 

Rođen je 1931. godine u Šibeniku, a napisao je niz djela koja se bave Šibenikom kroz povijest, a neka od njih su Tisućljetni Šibenik, Kazališni život Šibenika, Poznati Šibenčani, Oba su pala.

Profesor Ivo Livaković imao je najdulji mandat na čelu šibenske Gimnazije, a za njegovog mandata Gimnazija Antuna Vrančića dobila je Nagradu Grada Šibenika, dok je on 2006. godine dobio Nagradu za životno djelo Grada Šibenika.

Dugi niz godina proveo je i u šibenskom kazalištu, 1946. godine napravio je prve korake kao kazališni amater, a tijekom kazališnih godina napisao je dvije komedije i odigrao čak 63 uloge. Svestrani prof. Livaković bavio se i publicistikom, bio je šibenski kroničar, osnivač Kluba šibenskih studenata u Zagrebu te predvodnik kulturnog i prosvjetnog života Šibenika od 1958. do 1993. godine.

Komemoracija za prof. Ivu Livakovića, pisca i kroničara Šibenika, održat će se u subotu, 24. studenog 2018. godine, s početkom u 11,00 sati u zgradi Hrvatskog narodnog kazališta u  Šibeniku.

Posljednji ispraćaj prof. Livakovića održat će se na gradskom groblju Kvanj istog dana s početkom u 13,00 sati.