Raspored izvedbi

DOĐI GOLA NA VEČERU

Petak, 06/10/2023 20:00h
--------

PREMIJERA

--------

prema tekstu Marca Camolettija

 

Dođi gola na večeru

 

Redateljica: Nina Kleflin

Igraju: Franka Klarić, Ana Perković, Oriana Kunčić, Bojan Brajčić, Krešimir Jelić i Donat Zeko


Ova je komedija igrana prije skoro petnaest godina (2009. godine) u HNK Osijek pod naslovom Pidžama za šestero, a igrana je i u nekoliko amaterskih izvedbi. Radnja se vrti oko zavodnika Bernarda koji na večeru poziva svoju ljubavnicu, dok mu je supruga na putu. Dolazi mu i prijatelj Robert koju bi mu trebao pomoći kad shvate da se Bernardova supruga iznenada vraća. No, Robert zabunom predstavi kuharicu kao svoju djevojku, ljubavnica postaje kuharica, supruga žestoko sumnja, a na kraju se pojavljuje i ljubavničin muž. Izuzetno zabavna, kompleksna radnja, prepuna obrata i događanja. Klasična, sjajno napisana komedija zabune s krivim identitetima, ulascima na kriva vrata i stravičnom zbrkom. Brzo, dinamično i urnebesno smiješno.

 

 

Brak, dijete i povremeni seks

Subota, 14/10/2023 20:00h
--------

SLOBODNA PRODAJA

--------

Izvedba u veljači bila je rasprodana tjednima unaprijed, red je da se “Brak, dijete…” vrati u Šibenik!
U subotu 14.10. od 20h u Hrvatskom narodnom kazalištu Šibenik je HIT STAND UP KOMEDIJA “Brak, dijete i povremeni seks” bosanskog komičara zagrebačke adrese Marka Dejanovića.
Cijena ulaznice: 10€ (75,34kn) u pretprodaji / 12€ (90,41kn) na dan showa
Entrio naplaćuje dodatnu naknadu po ulaznici od 1€
Vidimo se u HNK Šibenik 14. listopada 2023. u 20h!
ONLINE PRODAJA ULAZNICA:
➡ https://www.entrio.hr/…/hnk-sibenik-brak-dijete-i…
FIZIČKA PRODAJA ULAZNICA:
➡ Entrio prodajna mjesta: Ghetaldus Optika (Kaufland Šibenik, Vukovarska 10); Ghetaldus Optika (Dalmare Centar), City Point (don Krste Stošića 1); TISAKmedia Šibenik DALMARE (Ulica Velimira Škorpika 23)

 

 

 

 


O BD&PS: Riječ je o showu sastavljenom od fora nastalim od kraja 2017. do sada. A bave se uglavnom onim što mi se u to vrijeme događalo. Kao što i ime showa kaže, pričat ću o životu u braku, o dobivanju sina i učenju očinstva te naravno o temi kojom ću se sigurno baviti do kraja života, predivnom, prekrasnom, životdavajućem seksu. Pričat ću i o nekim težim temama, bit će i nešto crnog humora, trunka religijskog, pokoja opservacije o svijetu i sebi…
Ako ste vidjeli moj prvi solo show #ProstiFaktori, onda za BD&PS
mogu reći da je vjerojatno nešto pristojniji u izričaju, a istovremeno puno više utemeljen na stvarnim događajima. Prosti su bili prvi glasni urlik, novi show je više chill. Uostalom, dođite i vidite…
O KOMIČARU: Rođen sam 19.8.1982., otac sina i muž žene. Diplomirani novinar, autor dvije knjige kratkih priča i jednog romana. Rođen u Banja Luci, BiH, živio šest godina kao izbjeglica u Frankfurtu, Njemačka. U stand up komediji sam sklon pripovjedačkom i ispovijednom humoru, također volim šokirati. Smatram humor oružjem protiv straha i ne priznajem tabu teme. Kažu da sam asocijalan, što je istina, vrlo loše minglam.
Vidimo se!

 

Organizator: BIS comedy / PANDA STORYTELLING

 

  KUPI ULAZNICU ONLINE

hrvatska misa

Četvrtak, 19/10/2023 20:00h
--------

SLOBODAN ULAZ

--------

Katedrala sv. Jakova

 

Boris Papandopulo:

Hrvatska misa u d-molu, op. 86 


za mješoviti zbor, sopran, alt, tenor i bariton solo a cappella


1. Gospode, pomiluj
2. Slava / Glory
3. Vjerovanje 
4. Svet 
5. Blagosloven 
6. Jaganjče Božji 

Darija Auguštan, sopran 
Martina Gojčeta Silić, mezzosopran 
Stjepan Franetović, tenor 
Robert Kolar, bariton 

Zbor HRT-a
Tomislav Fačini
, dirigent
 


Zbor HRT-a izvodi Hrvatsku misu za mješoviti zbor, sopran, alt, tenor i bariton solo a cappella. Izvedbu predvodi šef dirigent Zbora HRT-a, maestro Tomislav Fačini,a solisti su: Darija Auguštan, Martina Gojčeta Silić, Stjepan Franetović i Robert Kolar.

Hrvatsku misu Papandopulo je dovršio 1939. godine. Praizvedena je 1942. u Hrvatskom glazbenom zavodu uz 80. obljetnicu Hrvatskog pjevačkog društva Kolo, kojemu je i posvećena. Uspjeh je bio izniman; izvještavalo se o „snažnom i potresnom djelu“ koje čini „potpunu cjelinu punu snažnih dramatskih akcenata i lirizma“. Iste godine, Državni zavod za narodnu prosvjetu Misu je ocijenio „najboljim djelom oratorijskog značaja“ te nagradio Papandopula.

U programskoj knjižici uz praizvedbu skladatelj je, među ostalim, zapisao: “…želio sam naročito opet istaknuti, da je hrvatska zborna glazba pretežnim dijelom a cappella pjevanje. Naš narod pjeva bez instrumentalne pratnje, a poznata je činjenica da je baš takav način pjevanja za Hrvate karakterističan. (…) Osnovni ugođaj moje Hrvatske mise je duboko religiozan i ozbiljan što već proizlazi iz izbora samog tonaliteta skladbe (d-moll). Taj je tonalitet – uz malo iznimaka – jedinstveno i dosljedno proveden kroz čitavo djelo. (…) Moje je skromno mišljenje, da je ova Hrvatska misa po svojoj glazbenoj i idejnoj koncepciji skladana na svoj poseban i individualan način i da će ona pridonijeti makar maleni kamičak u izgradnji naše vokalne, a naročito duhovne glazbene literature.”

 

DRAŽEN

OPŠIRNIJE Nedjelja, 22/10/2023 19:00h
--------

PREMIJERA

--------

Premijera u kazalištu Trešnja!

 

Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku i Kazalište Trešnja, Zagreb
AUTOR: Paško Vukasović i Ivana Vuković
REDATELJ: Paško Vukasović
Igraju: Toni Kukuljica, Matija Čigir, Silvio Mumelaš, Daria Knez Rukavina, Krunoslav Klabučar, Kruno Bakota, Tvrtko Jurić, Dubravka Lelas / Ana Perković, Luka Bulović, Lucija Rukavina Janja Aja Avdagić


Kroz predstavu se dotiču poznati i manje poznati događaji iz Draženove rane mladosti. Svaka scena u predstavi ima stvarno i istinito izvorište koje je temeljeno na svjedočanstvima ljudi koji su ga jako dobro poznavali. Obavljeni su iscrpni intervjui s Biserkom i Acom Petrovićem, te s Nevenom Spahijom – Draženovim najboljim prijateljem iz djetinjstva.

 

ARSENOV FERAL

Utorak, 24/10/2023 20:00h
--------

SLOBODNA PRODAJA

--------

GOSTOVANJA!

 

Kulturni i multimedijalni centar Bjelovar, 20. listopada 

 

Kazališno koncertna dvorana Ivana Brlić Mažuranić, Slavonski Brod, 23. listopada